Smakråd gällande tapet

Låter det vara osagt än så länge vilken som är min favorit, kom gärna med synpunkter eller tips på andra snygga tapeter till sovrummet!





Att lägga ribban?

Fick inspiration av en facebookstatus som vanligt, den var ställd mer eller mindre som en fråga. När är man nöjd med sitt liv? Och ska man nöja sig med ett bra liv eller sträva efter mer? Svaren blir väl antagligen lika många som människor i världen, det som jag är nöjd med är förmodligen inte du nöjd med. Det svåra blir sen att hitta människor att omge sig med som antingen kan acceptera en för den man är och berika med oliktänk och/eller är någorlunda liktänkande gällande vad man vill och tycker är kul.

Om man hela tiden känner att man måste sträva uppåt, (kanske är det där andra lite roligare, dem andra verkar ha ett mycket bättre liv, mer spännande osv.) så blir man lätt tokstressad och jag tror det är ett stort problem i dagens samhälle. Får man sen en chans att testa nya grejer så är det väl inget som säger att man inte kan göra det. Men om livet hela tiden ska gå ut på att ha roligt? Går det att uppskatta det bra/roliga om man aldrig lever i tristess? Hur lätt har man att koppla av om man har känslan av att det hela tiden måste hända någonting? Att hitta balansen mellan en stabil grund och att ändå uppleva saker för att få till lite lyx i vardagen är väl inte helt lätt kanske men kanske ett måste?
Enda jag inte kan förstå mig på riktigt är människor som inte vill ha någon fast tillvaro, ett hem att komma hem till utan reser runt, bor hos kompisar, föräldar osv. Just eftersom ett hem tar tid att forma efter sig själv och eventuella medboende så skulle det stressa ihjäl mig att flytta omkring och inte ha den fasta punkten där man känner sig hemma och trygg.

Själv måste jag säga att jag är relativt nöjd med mitt "Svensson-liv", villa, bil och vovve, barn och gubbe, fasta jobb och semesterdagar. Vi kryddar på med helgutflykter och middagar med vänner, det är vad vi är nöjda med även om många andra säkert skulle spy av tristess, man får helt enkelt hitta sina små guldkorn här och där!


Lite komiskt..

Kan inte låta bli att skratta lite över detta som jag hittade:

Hvis man tenker seg at den politisk korrekte tar seg en tur til en psykolog for å greie ut om sitt hat, ville kanskje samtalen forløpt slik:

- Jaha, og hva feiler det oss?

- Tja, jeg vet ikke helt...oftere og oftere tar jeg meg selv i å ha inkonsistente holdninger...og når andre påpeker at det jeg mener ikke er logisk holdbart blir jeg oppfarende og skjeller dem ut.

- Kan du gi meg et eksempel på slike holdninger?

- Vel, jeg har to naboer; en norsk og en pakistansk. Begge disse denger kona si, men jeg tar bare affære når den norske naboen gjør det, jeg foretar meg ingenting når pakistaneren banker kona si. Når folk spør meg hvorfor, blir jeg sint og kaller dem rasister, selv om jeg jo vet at de ikke er rasister.

- Har du gjort deg noen tanker om hvorfor du handler på denne måten?

- Jeg vet ikke helt. På skolen lærte vi jo at alle kulturer er like mye verdt, men at vår egen kultur har forårsaket all fattigdommen og elendigheten i verden. Kanskje bærer jeg på en slags skyldfølelse...

- Hmm, interessant...fortell om skyldfølelsen din.

- Jeg tror kanskje at den sublimeres til hat; hat mot mye av det den vestlige kulturen har medført: kapitalisme, teknologi osv. Kanskje overkompenserer jeg ved trykke alle andre kulturer ukritisk til mitt bryst...

- Hmm...ja, sannsynligvis lider du av noe som heter politicum correctum, eller PC. Det er en av våre mest vanlige folkesykdommer, eller livsstilssykdommer, om du vil.

- Er det alvorlig? Kan det kureres?

- Den kan kureres om det oppdages i tide...og om pasienten er samarbeidsvillig. Ut fra det du har fortalt, din evne til selvinnsikt, tror jeg ikke du skal bekymre deg. Dette skal vi nok kurere. Jeg setter opp en time neste uke til samme tid, imens bør du nok la være å lese venstreorienterte aviser og tidsskrifter.

- OK. På gjensyn.

- På gjensyn



Read more: http://www.swedenconfidential.info/2012/02/09/nar-det-slog-slint-i-huvudet-pa-pk-karringen/#ixzz1uMjVbX7B

Mikrolån - den smidiga lösningen rakt ner i kreditträsket?

Ja ni som testat det här med mikrolån kanske kan tala om för mig om/varför det är så bra som reklamen försöket påskina? Tänker man över huvud taget på att ett mikrolån på säg, 5000:- ska betalas tillbaka oftast redan månaden efter? Kan man då ärligt säga att man har råd att betala tillbaka efter en månad? För hade man 5000:- för lite enàmånaden känns det rent spontant som att man inte har så mycket månaden efter heller..

Det finns ett fåtal tillfällen jag skulle överväga ett mikrolån, om lönen blir fördröjd och ingen människa i min familj kan låna ut pengarna. Alt. om något verkligen, verkligen, verkligen måste betalas en månad och jag vet att det blir mycket pengar över nästa månad. Vilket är i stort sett omöjligt att avgöra då det nästan varje månad verkar dyka upp någon extra kostnad! Nåväl, har ju inte behövt ta några mikrolån ännu så det kan ju inte vara alltför illa ;)


RSS 2.0