Borgholm - Kommunen på ruinens brant

Ja, detta var ett förslag till slogan vår för kommun och det stämmer väldigt väl. Så länge jag kan komma ihåg har ekonomin varit ett hett ämne, alltid på minus och alltid nedskräningar i de områden där man minst vill det. Nog för att det ur utvecklingssynpunkt är bra att medverka i olika projekt och odla relationer med andra regioner i landet men precis som för människors utveckling sågår den inte framåt om inte de mest basala behoven är tillfredsställda.
För mig är det ganska obegripligt att många av de politiker som sitter i kommunen sitter kvar. Mycket av den positiva utveckling som sker är p.g.a. att det finns eldsjälar och drivna människor i olika företag som sätter fart på ön!

Med andra ord, om vi inte ser till att barnomsorgen fungerar tillfredsställande så att människor faktiskt kan arbeta mer och bidra med skattepengar, att skolan håller en godkänd nivå, att våra äldre tas väl om hand om istället för att skyffla in dem på ett äldreboende (i bästa fall) där personalen inte har särskilt mycket tid över till sånt där som är självklart för en annan (ut och gå en kort promenad, morgonkaffe, bara en liten pratstund för att lugna).
Att ungdomar får ha en meningsfull fritid istället för att driva omkring i brist på annat samt att vi invånare faktiskt känner att vi betyder något för kommunen och inte bara är några idioter som inte hade vett nog att dra samtidigt med turisterna (som släcker lyser och låser bron).

För det är ju faktiskt så att kommunen ska finnas till för invånarna, INTE tvärtom. När man så har täckt dessa behov som finns så ska man absolut försöka utveckla och bygga upp ett samhälle på mer än basnivå, det är då man kan utöka med olika projekt för att öka turismen/turistsäsongen, nätverk för företag, marknadsföra sig för att få folk att flytta hit eller vad det nu är man tänker sig att man vill göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0